Prvi korak ka dobrom zdravlju Vašeg ljubimca

10/04/2017

   Dolazak ljubimca u njegov novi dom je jako emotivan trenutak - kako za Vas kao vlasnike, tako i za samog ljubimca. Međutim, pored obostranog upoznavanja, koji podrazumeva proces međusobnog prilagođavanja i učenja, pred vlasnikom se postavlja i pitanje kako svom ljubimcu da pruži adekvatne uslove za život.

 

Prvi susret - emotivan trenutak

Prvi korak ka dobrom zdravlju Vašeg ljubimca je svakako poseta izabranom veterinaru, gde će se obaviti osnovni klinički pregled, na kome se može utvrditi trenutno zdravstveno stanje ljubimca, a Vama kao  vlasniku, pruža se mogućnost informisanja.

 

Osnovni klinički pregled podrazumeva merenje telesne temperature, pregled usne duplje i zuba, limfnih čvorova, zatim pregled očiju i ušiju, kože i dlačnog pokrivača, palpacija trbušne duplje, slušanje rada srca i pluća, merenje telesne mase i  procena stanja uhranjenosti….

Svakako ćete dobiti i informacije o programu čišćenja ljubimca od parazita (kako unutrašnjih tako i spoljšnjih), zatim i program vakcinacije protiv zaraznih bolesti kao i vakcinaciji protiv besnila i čipovanje psa koji su i zakonska obaveza.

A do tada ne zaboravite: Ljubimac je član Vaše porodice, zato vodite računa o negovom zdravlju.

0 Comments Add your own

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


About

Nikola Janićijević

Dr vet. med. Nikola Janićijević, diplomirao je na Fakultetu veterinarske medicine u Beogradu.
Nakon završenih studija svoje usavršavanje je usmerio na rad u maloj praksi tj. na rad sa kućnim ljubimcima.
Oblasti interesovanja: ultrazvučna i rendgenska dijagnostika.
Neprekidno se usavršava i pohađa seminare.

Posećene edukacije:
SASAP - "Prevencija, redovno testiranje i "slow kill" tretman kod "Bolesti srčanog crva" u svakodnevnoj praksi", 1st EEVC - Beograd, obuhaćena predavanja iz rendgenske dijagnostike i kožnih oboljenja, VI Naučni simpozijum - Reprodukcija domaćih životinja i oboljenja mlečne žlezde, IX Royal Vet seminar - Bolesti lokomotornog aparata i menadžment bola...

Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds